Ukupna površina poljoprivrednog zemljišta u Republici Hrvatskoj je 2.695.037 ha
Republika Hrvatska raspolaže sa 738.125,52 hektara poljoprivrednog zemljišta

Prezentacije

Agencija za poljoprivredno zemljište napravila je letak s osnovnim informacijama o komasaciji. Možete ga preuzeti ovdje.

Agencija za poljoprivredno zemljište organizirala je međunarodni stručni skup o komasaciji poljoprivrednog zemljišta koji se održao 14. listopada 2015. godine. Na dolje navedenim poveznicama možete preuzeti prezentacije sa skupa u PDF formatu.

mr.sc. Blaženka Mičević: Komasacija poljoprivrednog zemljišta u RH - nove mogućnosti za Hrvatsku (PDF)

Christiaan Lemmen, PhD: Modern Land Consolidation for Sustainable Development (PDF)

prof.dr.sc. Ivo Grgić: Komasacija poljoprivrednog zemljišta u Hrvatskoj - davno započeta i nikada do kraja ispričana priča (PDF)

Romuald Bittl: Land consolidation in Mecklenburg-Pomerania (PDF)

prof.dr.sc. Siniša Mastelić Ivić: Postupak provođenja komasacije (PDF)

Tomislav Petrović: Mjera 4.3.2 – Program ruralnog razvoja – Komasacija poljoprivrednog zemljišta (PDF)

Na YouTube kanalu Agencije za poljoprivredno zemljište možete pogledati video zapis Međunarodnog stručnog skupa o komasaciji koji je Agencija za poljoprivredno zemljište organizirala 14. listopada 2015. godine u Zagrebu. Predavanja se mogu gledati svako za sebe i sva zajedno podijeljeno u dva dijela. Prezentacije s međunarodnog stručnog skupa o komasaciji možete preuzeti ovdje.

Međunarodni stručni skup o komasacijimr.sc. Blaženka Mičević: Komasacija poljoprivrednog zemljišta u RH - nove mogućnosti za HrvatskuChristiaan Lemmen, PhD: Modern Land Consolidation for Sustainable Developmentprof.dr.sc. Ivo Grgić: Komasacija poljoprivrednog zemljišta u Hrvatskoj - davno započeta i nikada do kraja ispričana pričaRomuald Bittl: Land consolidation in Mecklenburg-Pomeraniaprof.dr.sc. Siniša Mastelić Ivić: Postupak provođenja komasacijeTomislav Petrović: Mjera 4.3.2 – Program ruralnog razvoja – Komasacija poljoprivrednog zemljišta